Afbeelding: Ingersoll Rand Persluchtfilter

Groffilter in een persluchtsysteem

Het creëren van samengeperste lucht is mogelijk met behulp van een compressor. Door er vervolgens voor te zorgen dat de compressor een aansluiting heeft op een persluchtsysteem met daarin aanwezige persluchtfilters, kan de verontreiniging in de samengeperste lucht gefilterd worden. Nadat het persluchtsysteem alle taken heeft voltooid, kan de perslucht gebruikt worden voor verschillende doeleinden, zoals bijvoorbeeld het aandrijven van motoren of machines. Daarnaast kan de samengeperste lucht bijvoorbeeld gebruikt worden om banden op te pompen of om onderdelen mee schoon te blazen.

Diverse soorten persluchtfilters voor het persluchtsysteem

Persluchtsystemen kunnen voorzien zijn van verschillende soorten filters. Hierbij kan bijvoorbeeld gedacht worden aan een persluchtsysteem met een fijn filter die in staat is om de allerkleinste deeltjes te filteren of aan een persluchtsysteem voorzien van een stof filter. Omdat de kans bestaat dat er oliedeeltjes in de perslucht terechtkomen, bestaan er ook systemen met een speciale oliedamp filter. Grof filters hebben, zoals de naam het al aangeeft, de functie om grovere deeltjes uit de perslucht terug te filteren. We geven u graag meer informatie over de functie van een grof filter in het persluchtsysteem.

Het gebruik van een groffilter

Met behulp van een grof filter worden de eerste, grovere deeltjes in de samengeperste lucht die uit de compressor komt terug gefilterd. Het gaat hier om deeltjes tot 1 micron. Niet alleen de grovere delen worden gefilterd door de groffilter, ook vloeistof, water en olie worden met een restwaarde tot 0,6 mg/m³ @ 21°C uit de samengeperste lucht gehaald. Nadat de eerste stap in het filteren van de geperste lucht is gemaakt, bestaat er de mogelijkheid om de lucht verder te laten filteren door de andere filtersystemen van Ingersoll Rand. U kunt hierbij denken aan de eerder genoemde filters, zoals een fijn filter of een stof filter.

Extra toevoegingen grof filter

De groffilters van Ingersoll Rand zijn uitgerust met een drukverschilmeter om het systeem nog beter in de gaten te kunnen houden. Daarnaast is de voorfilter voorzien van een automatische condensaatlozer van het vlotter type (no-loss aftap is optioneel).

Informatie en advies

Voor meer informatie over de grof filters die gebruikt kunnen worden in het persluchtsysteem of andere filtersystemen voor het reinigen van de samengeperste lucht, kunt u altijd vrijblijvend contact met ons opnemen. We geven u graag informatie en advies over de functie van de uiteenlopende filtersystemen of over de andere producten die bij Ingersoll Rand verkrijgbaar zijn.