Afbeelding: RS 30-37

Schroefcompressoren met vast toerental

Vast toerental compressoren kunnen uitgevoerd zijn met de volgende regelingen:

  • De automatische start-stop regeling: Hierbij schakelt de compressor aan of uit binnen de instelde drukband.
     
  • De vollast-nullast regeling: Dit type compressoren schakelt tussen 2 drukken, de inschakeldruk en de uitschakeldruk. Wanneer de compressor zijn uitschakeldruk bereikt, schakelt deze over van vollast naar nullast bedrijf. De compressor draait in nullast totdat de druk in uw persluchtsysteem gedaald is tot de inschakeldruk van de compressor, waarna de compressor weer naar vollastbedrijf schakelen. Nullast houdt in dat uw compressor wel draait en energie opneemt maar geen lucht levert. Het nullastbedijf van de compressor is om het aantal starts van de elektromotor te beperken om deze thermisch te beveiligen.
     
  • Een combinatie van de vollast-nullast regeling en automatische start-stop regeling: Hierbij schakelt de compressor na een bepaalde nullasttijd uit indien de werkdruk in het persluchtsysteem de inschakeldruk nog niet heeft bereikt. De nullasttijd is afhankelijk van het vermogen van de elektromotor en kan variëren tussen de 2 en de 10 minuten.
     

Energie en het besparen van energie is bij de meeste bedrijven een belangrijk punt op de agenda, een van de laatste plekken waar men kijkt is de compressor installatie, en daar brengen  wij, Ingersoll Rand verandering in aan.

Onmisbaar hierbij is het in kaart brengen van uw huidige perslucht verbruik. Graag maken wij tijd vrij om samen met u te kijken naar uw wensen en behoeften om zo een pasklare oplossing te kunnen bieden waarbij u voldoende perslucht heeft met de juiste kwaliteit voor de laagste prijs.