Schroefcompressoren met variabel toerental

Schroefcompressoren met variabel toerental regelen de snelheid van de rotoren in het schroefblok door frequentieregeling. De frequentieregelaar wordt aangestuurd door een microprocessor met een drukopnemer op de uitlaat van de compressor.
De gewenste werkdruk wordt ingesteld op de microprocessor. Wisselingen van de ingestelde werkdruk in het persluchtsysteem worden nu voorkomen door de frequentieregelaar te informeren om de compressor harder of zachter te laten draaien. 
Het gevolg is dat de werkdruk constant blijft op de ingestelde waarde ongeacht het persluchtverbruik binnen de capaciteit van de compressor.

Voordelen van een schroefcompressor met variabel toerental zijn:

  • Het elimineren van nullast bedrijf, dit betekend energie besparing en besparing op het onderhoud
  • Voorkomt stroompieken, aanloopspanning blijft onder I nominaal
  • Constante werkdruk
  • Maximale energiebesparing
  • Lagere mechanische belasting door het voorkomen van veelvuldig schakelen
  • Onbeperkt Starten en Stoppen

De investering in een schroefcompressoren met variabel toerental heeft over het algemeen een zeer korte terugverdientijd.

Energie en het besparen van energie is bij de meeste bedrijven een belangrijk punt op de agenda, een van de laatste plekken waar men kijkt is de compressor installatie, en daar brengen  wij, Ingersoll Rand verandering in aan.

Onmisbaar hierbij is het in kaart brengen van uw huidige perslucht verbruik. Graag maken wij tijd vrij om samen met u te kijken naar uw wensen en behoeften om zo een pasklare oplossing te kunnen bieden waarbij u voldoende perslucht heeft met de juiste kwaliteit voor de laagste prijs.