Afbeelding: ircompresoor

Een nieuwe compressor, wat is de beste keus?

De keuze van de juiste compressor is natuurlijk afhankelijk van het type werkzaamheden waarvoor u de compressor wilt gebruiken inzetten: lichte- of semi-industriële toepassingen of zware industriële toepassingen. U dient bij uw keuze het antwoord te vinden op verscheidene vragen:

  • Welke capaciteit heb ik nodig?
  • Welke druk is nodig?
  • Welke persluchtkwaliteit heb ik nodig?
  • Wat moet het vermogen van de compressor zijn?
  • Kiest u voor een schroefcompressor of zuigercompressor?
  • Kiest u voor een olievrije compressor?
  • Welk type aandrijving is voor u het meest geschikt: elektrische aandrijving of benzine aandrijving?

Onze adviseurs kunnen begeleiden en helpen met het maken van de juiste keuze uw specifieke situatie. Hierbij wordt niet enkel naar de toepassing gekeken, maar de hele compressor-installatie wordt in beschouwing genomen. Een correcte afstemming van alle onderdelen in de installatie zorgen dat u maximaal economisch profijt van uw compressor zult hebben.

Klein model zuigercompressor

Kleine zuigercompressoren worden ingezet voor (semi)professioneel gebruik. Hierbij kunt u denken aan doe-het-zelf werkzaamheden en professioneel schilder- of timmerwerk. Belangrijke eigenschap van dit type compressor is, dat deze gewoon op het lichtnet kan worden aangesloten en relatief weinig geluid produceert. Deze kleine modellen zijn gemakkelijk verplaatsbaar, zodat deze flexibel kunnen worden ingezet.

Industriële zuigercompressor

Dit type compressor perst de lucht samen met behulp van twee trappen. De industriële compressoren bezitten een motorvermogen tussen de 5,5 en 10,0 hp (4,0 – 7,5 kW) en hebben een ketelinhoud tot 500 liter. Deze stationaire compressoren werken met een tweetraps compressorblok en worden vaak ingezet in situaties waarbij een continue volumestrom voor lange tijd niet essentieel is.

Schroefcompressor

Bij de schroefcompressor wordt de lucht tussen twee parallel gemonteerde schroeven samengeperst. Er vindt dus een continue opbouw van de druk plaats, dit in tegenstelling tot de zuigercompressor. Het grote voordeel van een schroefcompressor is, dat deze continue belast kan worden: 24 uur per dag, 7 dagen per week. Dit type compressor is dus zeer geschikt voor grote volumes perslucht of als een continue constante druk gewenst is. Er zijn schroefcompressoren met vast en variabel toerental. Doordat er geen zuigerslagen worden gemaakt, veroorzaakt de schroefcompressor minder trillingen en is en dus stiller dan de zuigercompressor.

Een goed advies is goud waard

De aanschafprijs is niet het enige waar u naar moet kijken.
Zo zijn bijvoorbeeld ook het onderhoud en energie een zeer belangrijke factoren.
Laat u adviseren welk type compressor voor uw specifieke situatie economisch het meest geschikt is en de beste prestaties levert.
Onze specialisten zoeken graag samen met u naar de beste oplossing, neem vrijbljivend contact met ons op.